Menu

Teknologia mullistaa matkailua vuosi vuodelta

Virtual GlassesYksi tämän hetken kuumimmista ilmiöistä on virtuaalitodellisuus, josta onkin hyvää vauhtia tulossa aivan oikeasti todellisuutta. Virtuaalilasit nenällään ihminen pystyy kokemaan huikeita asioita mitä uskomattomimmissa paikoissa ilman, että hän oikeasti edes on siellä fyysisesti. Tämä mahdollistaa tulevaisuudessa hyvin monenlaisia virtuaalimatkailuelämyksiä. Kuvittele esimerkiksi, miltä Kiinan muurilla seisoskeleminen tuntuisi ilman, että sinne pääsemiseksi tarvitsisi matkustaa ensin tuntikausia lentokoneessa Kiinaan ja sen jälkeen vielä useiden vaiheiden kautta kiipeämään pitkin muuria kauneimmalle mahdolliselle näköalapaikalle? Virtuaalilasien avulla ihmiset pääsevät halutessaan keskelle kauneinta paratiisirantaa tai Australiaan keskelle hyppivien kenguruiden joukkoa. Tulevaisuus tuo varmasti tullessaan mitä mielenkiintoisimpia keksintöjä virtuaalimatkailun saralla.

Myös monet sovellukset sekä erilaiset sivustot on kehitetty ensisijaisesti matkailijoiden tarpeita ajatellen ja buumi ei matkailusovellusten osalta näytä minkäänlaisia laantumisen merkkejä. Matkaan liittyvät varaustiedot voi tarkistaa kätevästi netistä, samoin kuin matkakohteeseen suositeltavat rokotukset ja muu lääkitys, jolla erilaiset matkasairaudet voi pyrkiä välttämään parhaansa mukaan. Airbnb-sovelluksen sekä monien hotellivarausjärjestelmien kautta matkailijat saavat näppärästi tarkistettua eri majoitusvaihtoehtojen tilanteen joko kuukausia etukäteen tai vaikkapa juuri ennen kohteeseen saapumista. Myös lentojen varaaminen muuttuu jatkuvasti yhä helpommaksi ja matkailijoiden on yhä helpompaa saada yhdestä paikasta paras mahdollinen hinta reissulleen. Tällä hetkellä meidän suomalaisten keskuudessa suosituimpia hakukoneita ovat Poptravel, Skyscanner ja Momondo, mutta lienee vain ajan kysymys, milloin joku muu tulee haastamaan nämä vieläkin paremmilla ominaisuuksillaan.

Muita viime aikojen kuumimpia teknologisia uutuuksia ovat esimerkiksi bluetoothin avulla lukittava matkalaukku sekä erilaiset dronet, joilla voi kuvata maisemia upeasti yläilmoista. Myös sovellukset, jotka auttavat matkalle lähtemään pakkaamaan kaiken mukaansa, ovat todella suosittuja. Useampikin eri sovellus tarjoaa mahdollisuuden ympäri maailmaa tehtävien lentojen liikkeet reaaliajassa, jolloin voi esimerkiksi seurata oman läheisensä kulkemista maailmalla. Jo jonkin aikaa kuvioissa ovat olleet myös erilaiset kääntäjät, joiden avulla ulkomailla vieraskielisessä ympäristössä navigoiminen ei ole lainkaan yhtä haastavaa. Nämä teknologian viimeisimmät keksinnöt muuttuvat vuosi vuodelta yhä vaikuttavimmiksi. Kun olet päättänyt, minne aiot seuraavalla matkallasi suunnata, kannattaa matkaan ehdottomasti lisätä hiukan teknologista osaamista, jolla matkastaan saa vielä enemmän irti!