Menu

Teknologia ja sen tulevaisuuden keksintöjä

Teknologian kehitys on ollut huimaa ja sen vauhti yltyy koko ajan. Tulevaisuuden keksintöjä ja innovaatioita voi vain arvailla, mutta alta löydät listan uusista keksinnöistä, jotka ovat tulossa markkinoille lähivuosina.

  • Google lasit.

Nämä lasit tuovat käyttäjälleen virtuaalitodellisuuden suoraan silmien ulottuville. Silmälasit mahdollistavat sosiaalisen median selaamisen, tekstiviestien lähettämisen, navigoinnin ja GPS systeemin, kuvien oton ja Googlen kartat. Lasit myös päivittävät jatkuvasti tietoa esimerkiksi muutoksista reitilläsi.

  • Virtuaalipelaaminen

virtual GamingVirtuaalisessa maailmassa pelaaminen on nousemassa suosioon ja tähän on rakennettu erilaisia 3D laseja. Lasit päällä pelaaja tuntee henkisesti olevansa videopelissä ja osa sitä.

 

  • Kosketusnäyttö tietokoneessa

Tätä ideaa on kokeiltu aikaisemminkin, mutta niiden testitulosten mukaan ihmisten kädet väsyivät liikaa jatkuvasta näytön koskettamisesta. Leap Motion haastaa alueen ja hiukan kehittyneemmällä idealla, näyttöön ei tarvitse koskea, mutta sitä voi kontrolloida sormilla.

Kyseessä ei ole perinteinen liiketunnistin sillä uudella teknologialla pystyy myös rullaamaan nettisivuja, tarkentamaan karttaan sekä kuviin, pelata tähän tarkoitettuja pelejä vain käsien ja sormien liikkeillä ja allekirjoittaa sopimuksia.

  • Silmän liikkeisiin reagoiva näyttö.

Tämä aihe on paljon keskustelua herättänyt teknologian intoilijoiden keskuudessa, mutta se on ollut hyvin hankala toteuttaa. Eye Tribe -yritys valmisti onnistuneesti teknologian joka mahdollistaa tablettien hallinnan silmän liikkeillä. Keksinnössä on yhdistetty normaali silmänliikkeiden seuraus järjestelmä tabletin etukameraan.

  • Älykkäät tavarat

Suurimpia perinteisten esineiden ongelmia on se, että ne ovat yksinäisiä yksikköjä ja vaatii paljon jotta lähes kaikki kodin tarvikkeet voitaisiin yhdistää toimivaksi kokonaisuudeksi. SmartThing on laite, joka kertoo yhdistävänsä kaikki talouden digitaaliset ja ei – digitaaliset laitteet yhteyteen toistensa kanssa. Laite mahdollistaa palohälyttimien, tärinä- ja painesensorien sekä kosteusmittareiden ilmoittaa sinulle talossa tapahtuvista muutoksista suoraan älypuhelimeen. Sillä pystyy hallitsemaan myös valoja ja ikkunoita.

Nämä ja useat muut teknologian uudet keksinnöt odottavat julkaisuaan. Vaikka suuri osa uusista innovaatioista on keskittynyt viihteeseen ja arkipäiväisen elämän parantamiseen, mahtuu joukkoon mukaan myös yrityksiä jotka kehittävät jatkuvasti teknologiaa esimerkiksi ympäristön ja luonnon suojeluun. Tuotteiden valinnalla jokainen kuluttaja voi vaikuttaa siihen, millaisen tulevaisuuden haluaa itselleen ja jälkipolvilleen rakentaa.