Menu

Tekniikan kehityksen hyvät puolet

Uusin tekniikka on mahdollistanut rajattoman määrän uutta tietoa ja taitoa yhteiskuntien käyttöön. Se on helpottanut ihmisten elämää ja tuonut siihen uusia kokemuksia. Erityisesti tekniikan kehityksen hyvät puolet näkyvät alla olevilla saroilla:

  • Lääketiede

Teknologia on kehittänyt merkittävästi sekä lääketieteen tietoa että käytännön mahdollisuuksia. Erittäin tarkkaa työtä vaativat leikkaukset tai vereen asetettavat nanomolekyylit jotka tarkkailevat ihmisen terveydentilaa ovat mahdollistaneet useiden vaikeiden ja mahdollisesti kohtalokkaiden lopputulosten muuttamisen. Ihmisten elinikä on pidentynyt ja terveydentilaa voidaan pitää parempana teknologian avulla.

  • Kommunikointi

Kommunikointi yksityisten ihmisten, yritysten ja valtioiden välillä on muuttunut täysin teknologian myötä. Yhteydenpito on yhä nopeampaa kaikkialla maailmassa ja usein voidaan tavoittaa kuka vain muutamissa sekunneissa. Tietoa voidaan vaihtaa nopeasti ja tärkeät kokoukset voidaan suorittaa vaikka kaikki osapuolet sijaitsisivat eri puolilla maapalloa.

  • Tuotanto ja yritykset

Tekniikka on mahdollistanut yhä laadukkaamman, edullisemman ja tehokkaamman tuotechnology in Production and companiestannon. Enemmän vähemmällä työmäärällä säästää kustannuksia ja vauhdittaa tuotteiden saatavuutta. Myös markkinointi ja tuotteiden kuljettaminen on helpottunut huomattavasti. Pelkästään internetin mainoksilla yritys voi tavoittaa miljoonia ihmisiä ja suurimmatkin tuotteet on mahdollista toimittaa seuraavaksi päiväksi Australiasta Grönlantiin.

  • Ympäristöystävällisyys ja kustannukset

Teknologia mahdollistaa tehokkaan ympäristönsuojelun tarjoamalla erilaisia laitteita mittaamaan ympäristön hyvinvointia ja tarvittaessa tuottamalla teknisiä laitteita jotka korjaavat tai ennaltaehkäisevät aiheutuneita ongelmia. Ympäristöystävällisyyttä auttaa myös tuotteiden tuotannon tehokkuus ja edullisuus. Aineita kuluu tuotteen valmistuksessa vähemmän ja siinä voidaan käyttää ympäristöystävällisiä materiaaleja ja teknologiaa.

  • Tiedonsaanti ja koulutus

Koulutuksessa teknologialla on yhä kasvava rooli, kun kokonaisia luokkia siirretään toimimaan esimerkiksi netissä. Tietoa voidaan jakaa yhä laajemmalle ja enemmän, mahdollistaen lähes jokaiselle maapallon kansalaiselle pääsyn samoihin faktoihin

  • Matkustaminen

Hevosmatkailu ja kävelyreissut ovat muuttuneet lähes kokonaan huviksi, teknologian mahdollistamat matkustusvälineet ovat syrjäyttäneet aikaisemmat vaihtoehdot. Autoilu on yleistynyt kaikkialla ja laivat sekä lentokoneet takaavat pääsyn myös maapallon toiselle puolelle. Junat kiitävät lyhyemmillä reiteillä lähes yhtä nopeasti kuin lentokoneet ja pienillä sähköpyörillä voi ajella kaupungissa kätevästi tuhlaamatta luonnonvaroja tai omaa energiaa. Teknologian kehitys on luonut planeetastamme erittäin pienen ja helposti liikuttavan.